Oracion.voorplat.keuze

ORACIÓN

William Bodhi Hoenderdos

Oración is het eerste en laatste boek van een stervende, zeventienjarige jongen. Het leven van William Bodhi Hoenderdos, roepnaam Liam, was al bijna voorbij voor het was begonnen: toen hij nog geen halfjaar oud was, werd bij hem een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. Door een reeks van operaties bleef hij leven, maar zijn fysieke krachten namen af en zijn zenuwstelsel raakte steeds verder uitgeput. 
‘Ik heb alles gegeven en nu ga ik toch weldra dood,’ schreef Liam in een brief aan zijn uitgever. ‘Nooit zal ik meer iemand vinden om mee samen te wonen, te trouwen of kinderen mee te krijgen. Alles waarmee ik een nalatenschap op zou kunnen bouwen, wordt me ontnomen. Het enige wat ik kan doen is een boek schrijven en dat boek is nu af.’
De geest van Liam is ongebroken. Hij heeft een onstilbare honger naar kennis, is leergierig, taalgevoelig en wijsneuzig. Oración wemelt van verwijzingen naar de wereldliteratuur, de filosofie, het taoïsme, de leer van de elementen en de klassieke mythologie. William Bodhi Hoenderdos ziet er niet tegen op om zich te meten met de goden op de Olympos. Oración is geen lamento, maar een baken van hoop. Dat is wat een schrijver vermag: je verbeelding in vuur en vlam zetten, ook als hij er niet meer is. 

ISBN 978 94 92754 60 8
€ 22,00
352 blz.
14 x 22 cm
uitvoering paperback met flappen
nur 508
verschijnt april 2024

terug naar boeken