Voorplat.Effectief.Trainen.keuze

EFFECTIEF TRAINEN VOOR HARDLOPEN EN WIELRENNEN

Kees Rootjes

Hardlopen en fietsen behoren tot de meest beoefende sporten in Nederland. Wat zijn de overeenkomsten? En wat zijn de verschillen? Hardlopen en wielrennen hebben qua training veel overeenkomsten. Het is complementair om de trainingen voor beide sporten in één boek te beschrijven.
De inhoud van dit boek is op de praktijk gericht, vanuit de theorie wordt een koppeling naar de praktijk gelegd. De theoretische beschrijving is wetenschappelijk onderbouwd en gestoeld op ervaringen uit de praktijk.
Dit boek is bedoeld voor duursporters die hardlopen en wielrennen. Maar het is ook geschreven voor duursporters die hardlopen of wielrennen. Het biedt een handleiding hoe ze kunnen trainen met als doel hun prestaties te verbeteren. De praktische invulling met beschrijving van de verschillende trainingen en schema’s zorgt ervoor dat dit boek voor iedere beginnende en ervaren hardloper en wielrenner zeer bruikbaar is. 

De praktijk en theorie van dit boek worden afgewisseld met vraaggesprekken met atleten en trainers die hun sporen hebben verdiend op het terrein van hardlopen, fietsen en schaatsen. Onder anderen de schaatslegendes Ard Schenk en Kees Verkerk, marathonloper Michel Butter, wielrenster Roxane Knetemann en trainer Gerard Kemkers vertellen over hun loop- en fietservaringen. Michel Butters loopblessures waren eerder genezen en Roxane Kneteman had een snellere tijd op de marathon gelopen als ze het fietsen en lopen meer hadden gecombineerd tijdens hun trainingen.

ISBN 978 94 92754 54 7
€ 30,00
470 blz.
14 x 22 cm
uitvoering paperback met flappen
nur 256
verschijnt april 2024

terug naar boeken